Ψηφιακή Σήμανση – Digital Signage

Η Ψηφιακή Σήμανση – Digital Signage είναι ένας τρόπος προώθησης που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια διαφημιστική και ενημερωτική μέθοδο που χρησιμοποιεί από απλές τηλεοράσεις μέχρι και πολλαπλές οθόνες υψηλής ευκρίνειας σε διάφορους σχηματισμούς και μεγέθη (video wall).

Οι οθόνες αυτές αναπαράγουν οπτικοακουστικό υλικό που είτε διαφημίζει προϊόντα και υπηρεσίες είτε ενημερώνει τους πελάτες για προσφορές ή τα εταιρικά νέα.
Μια πολύ σημαντική δουλειά της Ψηφιακής Σήμανσης είναι να ενημερώνει τους καταναλωτές για την τιμή, την ποιότητα ή και τη χρησιμότητα ενός προϊόντος στο σημαντικότερο σημείο – εκεί που αυτό πωλείται.

LG pic1
Ψηφιακή σήμανση - Digital Signage

Μια διαφήμιση για ένα σαμπουάν είναι σημαντική όταν γίνεται στην τηλεόραση αλλά σημαντικότερη όταν γίνεται μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν ο καταναλωτής μπει στην διαδικασία να αποφασίσει αν θα αγοράσει το προϊόν ή όχι.

Το ίδιο συμβαίνει με δεκάδες άλλα προϊόντα. Ακόμα και οι καθημερινοί θαμώνες ενός Lunch Café που γνωρίζουν όλα τα προϊόντα που αυτό προσφέρει, χρειάζονται συνήθως την εικόνα ή λίγο υποβοήθηση με μια προσφορά ημέρας που θα τους «δημιουργήσει» την όρεξη για να τα παραγγείλουν. Δεν υπάρχει τίποτα αποτελεσματικότερο από το να δουν το λαχταριστό Club Sandwich μπροστά τους και πόσο μάλλον με… μια παγωμένη μπίρα σε προσφορά.

Μια επιχείρηση όμως έχει συνήθως περισσότερα από ένα προϊόντα και σίγουρα περισσότερες από μια προσφορές.

Μέχρι σήμερα οι τυπωμένες αφίσες έκαναν αυτή τη δουλειά αλλά εκτός του ότι ήταν δαπανηρές δεν επέτρεπαν ούτε την ταυτόχρονη διαφήμιση πολλών προϊόντων ούτε τη συνεχή ανανέωση των προσφορών ώστε να μην μετατρέπονται από προσφορές σε «κεκτημένη» έκπτωση στα μάτια του πελάτη.

Για να γίνει κάτι τέτοιο με απλές αφίσες θα χρειαστεί η κάλυψη μεγάλου χώρου και το ξόδεμα αρκετών χρημάτων, καθιστώντας παράλληλα την ενέργεια κακόγουστη και αναποτελεσματική.

Screen Hair

Στην ιστοσελίδα μας δημιουργήσαμε μια βάση πληροφοριών για την Ψηφιακή Σήμανση, μικρή μεν σε σχέση με το υλικό που διαθέτουμε αλλά αρκετά ενημερωμένη σε σύγκριση με τις πληροφορίες που βρίσκει κανείς σε ιστοσελίδες προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Η έλλειψη ενημερωτικού υλικού ανάγκαζε τους περισσότερους ενδιαφερόμενους να ανατρέχουν σε ξένες ιστοσελίδες, όμως στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τόσες πληροφορίες και δεδομένα γύρω από την Ψηφιακή Σήμανση που ακόμα και για τα standards του εξωτερικού μπορούν να θεωρηθούν πολλές.

Αν περιηγηθείτε αρκετά, θα δείτε ότι μετά το αρκετά συνοπτικό ”Τι είναι” ακολουθεί ένα λίγο πιο μεγάλο ”Πώς λειτουργεί;” ένα ”Πού εφαρμόζεται;” μία μετάφραση ξένων ερευνών γνωστών εταιρειών έρευνας με σημαντικά και πραγματικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα και τι χρειάζεται ένα επιτυχημένο μοντέλο Digital Signage.

Αυτό το κάναμε για να καλύψουμε τις ανάγκες ενημέρωσης της ελληνικής αγοράς πάνω στο θέμα και ελπίζουμε να ικανοποιήσουμε όσους περιηγηθούν και καταφέρουν να τα διαβάσουν όλα. Προτρέπουμε παράλληλα όσους δεν έχουν όρεξη για πολύ διάβασμα να διατρέξουν όλα τα περιεχόμενα με μια γρήγορη ματιά. Είμαστε σίγουροι πως το μάτι σας θα πέσει σε κάποιο θέμα που να αφορά πολύ συγκεκριμένα την επιχείρησή σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα βίντεο που έχουμε στο YouTube θα μπορέσουν να λύσουν αρκετές από τις απορίες σας.

Φυσικά την καλύτερη ενημέρωση θα την λάβετε δωρεάν από το ειδικευμένο προσωπικό μας στο χώρο σας.

Η συντακτική ομάδα της DigitalArc.

Η λύση σε όλα αυτά είναι η Ψηφιακή Σήμανση!