Η Νέα Υόρκη και η Ψηφιακή Σήμανση

LinknycΝέα εποχή ξεκινά για την επικοινωνία των κατοίκων της Νέας Υόρκης. Ο Δήμαρχος της πόλης Bill De Biasio ανακοίνωσε ότι τίθεται σε λειτουργία η υπηρεσία LinkNYC και έρχεται να αντικαταστήσει τους κλασικούς τηλεφωνικούς θαλάμους στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης με Wi-Fi κιόσκια που θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο και γρηγορότερο δημόσιο δωρεάν Wi-Fi δίκτυο.

Πρόκειται στην ουσία για δημόσιους σταθμούς επικοινωνίας που περιλαμβάνουν πρόσβαση σε ένα απίστευτα γρήγορο και ασφαλές Wi-Fi με ακτίνα 45 μέτρων, δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις, δύο θύρες USB για φόρτιση συσκευών, ένα tablet για πρόσβαση στο ίντερνετ και ένα κουμπί για κλήση προς τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 (κάτι σαν το ελληνικό 100). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Wi-Fi είναι κρυπτογραφημένο, ώστε να παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους χρήστες. Κάθε κιόσκι διαθέτει επίσης δύο οθόνες Ψηφιακής Σήμανσης που θα προβάλλουν διαφημίσεις, ενημέρωση για κάθε είδους εκδηλώσεις κτλ, αποτελώντας έτσι ένα σημαντικό έσοδο για το Δήμο.

Προς το παρόν έχουν τοποθετηθεί 16 κιόσκια στο Μανχάταν και μέχρι το τέλος Ιουλίου θα φτάσουν τα 500 σε όλη τη Νέα Υόρκη. Μέχρι το 2019 αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί περίπου 10.000.

2018-11-04T15:44:20+00:00