Ο τελικός του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου είναι το δημοφιλέστερο αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ και έχει την υψηλότερη τηλεθέαση από κάθε άλλο γεγονός ετησίως. Φέτος ο 50ος τελικός διεξάχθηκε στο Σαν Φρανσίσκο που “πλημμύρισε” από 1.000.000 επισκέπτες.

Ο αριθμός δεν προκαλεί εντύπωση, γιατί εκτός από όσους πήγαν στην πόλη για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι ζωντανά στο στάδιο, εκατοντάδες χιλιάδες λάτρεις του αθλήματος ταξίδευσαν στην Καλιφόρνια απλά για να ζήσουν την ατμόσφαιρα του τελικού και να συμμετάσχουν στα πολλά συνοδευτικά events.

Προκειμένου η εμπειρία αυτών των επισκεπτών να βελτιωθεί και να γίνει πιο διαδραστική, τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης ψηφιακοί πομποί που επιτρέπουν στους περαστικούς φιλάθλους να ενημερώνονται διαρκώς και σε πραγματικό χρόνο μέσα από την εφαρμογή “Road to 50: Explore Super Bowl 50 Celebrations”.

Μετακινούμενοι από σημείο σε σημείο, οι επισκέπτες μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να ενημερώνονται για διάφορα events που γίνονταν σε κοντινή απόσταση, όπως συναυλίες, εμφανίσεις παικτών της κάθε ομάδας, διαγωνισμούς, εκθέσεις, προβολές κτλ. Έτσι η εμπειρία από τα προεόρτια και τα μεθεόρτια του μεγάλου τελικού μεγιστοποιήθηκε προς όφελος των επισκεπτών, οι οποίοι ήξεραν κάθε στιγμή πού έπρεπε να πάνε και τι θα έβλεπαν ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Οι πομποί ανήκουν στην εταιρεία Gimbal, η οποία και τους τοποθέτησε.