Ψηφιακή Σήμανση που σώζει ζωές…

Ψηφιακή Σήμανση που σώζει ζωέςΗ Αργεντινή είναι μία χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, αφού ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του ανά μία ώρα στους δρόμους. Η βασική αιτία για αυτή την κατάσταση είναι οι στενοί δρόμοι δύο λωρίδων και οι προσπάθειες πολλών οδηγών να προσπεράσουν προπορευόμενα φορτηγά που κινούνται με μικρή ταχύτητα.

Θέλοντας να συμβάλουν στον περιορισμό των δυστυχημάτων, η εταιρεία Samsung και ο τοπικός της αντιπρόσωπος στη χώρα Leo Burnett Argentina υλοποίησαν μία πρωτοποριακή ιδέα που κυριολεκτικά μπορεί να σώσει ζωές. Τοποθέτησαν στο μπροστινό μέρος των φορτηγών της εταιρείας μία ασύρματη κάμερα και τέσσερα outdoor μόνιτορ σε σχηματισμό videowall στο πίσω μέρος όπου προβάλλεται η εικόνα από την κάμερα. Έτσι οι οδηγοί των οχημάτων που ακολουθούν, μπορούν να βλέπουν τι κίνηση υπάρχει μπροστά από το φορτηγό ώστε να αποφασίσουν πιο εύκολα αν υπάρχουν οι συνθήκες για ασφαλή προσπέραση.

Η ιδέα βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό για την πρωτοτυπία και την κοινωνική της διάσταση, ενώ περίπου 2 εκατ. άνθρωποι παρακολούθησαν το σχετικό βίντεο στο YouTube που ενημέρωνε το κοινό για την ψηφιακή αυτή εφαρμογή.

2018-11-04T15:51:11+00:00