Τα μαύρα ταξί εκσυγχρονίζονται

black taxiΤα περίφημα μαύρα ταξί είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σύμβολα της πόλης του Λονδίνου. Πριν λίγα χρόνια η εταιρεία που διαχειρίζεται τις συγκοινωνίες της βρετανικής πρωτεύουσας, η Transport for London (TfL), αποφάσισε να τοποθετήσει στην οροφή των μαύρων ταξί διακριτικές ψηφιακές οθόνες για την προβολή διαφημίσεων, αφού πρώτα βεβαιώθηκε ότι αυτό δεν θα αλλοιώσει την παραδοσιακή εικόνα των οχημάτων.

Μετά την πετυχημένη αυτή πρώτη απόπειρα, η TfL προχωρά ένα βήμα παρακάτω και σε συνεργασία με την εταιρεία BrightMove Media θα παρέχει μέσω των οθονών πληροφορίες στους οδηγούς για την κίνηση στους δρόμους του Λονδίνου, ώστε να αποτρέπονται μποτιλιαρίσματα και υπερφόρτωση οδικών αρτηριών. Το λογισμικό της BrightMove Media θα επεξεργάζεται τα δεδομένα που θα λαμβάνει από την TfL για την κίνηση σε 50 περιοχές της πόλης και θα παράγει σε πραγματικό χρόνο τα αντίστοιχα μηνύματα, ενημερώνοντας τους οδηγούς για τυχόν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Τα περιεχόμενα αυτά θα προβάλλονται από 200 οχήματα και θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία GPS για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια των πληροφοριών. Μπορεί λοιπόν οι Άγγλοι να φημίζονται για την προσήλωσή τους στην παράδοση, όταν όμως πρόκειται να βελτιώσουν τις υποδομές τους, δεν διστάζουν να εκσυγχρονίσουν ακόμα και τα μαύρα ταξί!

2017-06-19T14:02:29+00:00